perjantai 8. kesäkuuta 2012

Rookie-isyyttä takana jo pari vuotta!


Pari viikkoa sitten meillä puhallettiin täytekakun päältä kaksi kynttilää sammuksiin. Tosin tyttö ei itse suostunut niitä puhaltamaan ja äidin auttamisyrityksistä tuli huuto. Lopulta kynttilöiden sammuttua tuli sentään raikuva nauru, joten loppy hyvin, kaikki hyvin. Tässä matkan varrella on saanut todeta useammankin lapsiperheiltä aiemmin kuullun fraasin paikkaansa pitävyyden. Kehityksen vauhti ja ajan kuluminen kuin siivillä ovat kiistattomia faktoja, jotka Rookie-Isi voi allekirjoittaa koska tahansa kahden vuoden tuomalla kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Yksi mielenkiintoinen kehityksen kohde on ollut television suosikkiohjelmien ja –elokuvien muuttuminen. Aluksi kiinnostivat ihan kaikki piirretyt, joissa vaan oli paljon värejä ja ääniä. Sen jälkeen ehdottomiksi suosikeiksi tulivat Teletapit. Jo hyvissä ajoin ennen kahden vuoden ikää siirryttiin jo elokuviin, kun Risto Räppääjästä tuli ykkössuosikki. Kyseinen DVD on ensimmäinen levy, joka on meidän perheessä saatu katsottua katselukelvottomaksi. ”Listo Läppää kattoo” on ollut melko suosittu lause meillä.

Puhumisesta voisi tässä vaiheessa ehkä kirjoittaa vähän enemmänkin. Meidän pimu aloitti puheharjoittelun jo melko nuorena ja tällä hetkellä hänen kanssaan pystyy jo keskustelemaan "melko hyvin". Sanavarasto on kasvanut uskomatonta tahtia. Välillä tuntuu että hän pystyisi jopa jo heittämään huumoria, mutta ne lienee kuitenkin vielä tässä vaiheessa suusta tulevia ”sammakoita”.

Hauskoja ja eriskummallisia sanojen ilmaisutapoja on ollut matkan varrella paljon. Niistä saisi aikaiseksi varmaan vaikka kirjan, mutta laitan tähän vain muutamia esimerkkejä:
maito = maiti     sänky = säkki                   jugurtti = kutti
raha = jaja        vetoketju = vetokiiti          kummi = pummi
puhelin = opli     mehu = mumu
ja lisäksi muutamia uuden muodon saaneita nimiä lähipiiristämme: Pippa (Pekka), Toti (Toni), Pöpi (Köpi), Nisi (Sini), Mippo (Mikko), Jussu (Justus) ja vaavi (vaari).

Todettakoon loppuun vielä, että jos haluaisin pysyä faktoissa kiinni, niin blogin nimi vaatisi mahdollisesti päivittämistä jonkun ajan päästä. Olen kuitenkin tykästynyt tähän nimeen ja osoitteeseen, joten pysytään blogin suhteen jatkossakin yksinkertaisena isänä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti