tiistai 26. kesäkuuta 2012

Apua lapsiperheen hankintoihin - VinkVink.fi

Sain jokin aika sitten blogiini liittyvän yhteydenoton meilitse. Olin siitä hyvin mielissäni, koska blogini on saanut harmittavan vähän mitään postia (kehuja, haukkuja, mainostilapyyntöjä, juttuaiheita, tms.) hyvistä lukijamääristä huolimatta. Erityisesti tietysti harmittaa ettei yhteydenottoja ole tullut halukkailta mainostajilta. ;)

Tuossa saamassani meilissä minua lähestyi eräs lajitoverini (isi), joka oli oman lapsen syntymän myötä saanut idean perustaa lapsiperheille suunnatun yhteisöllisen tuoteoppaan verkkoon. Palvelun löytää osoitteesta vinkvink.fi. Sen ideana on jakaa käyttäjien kokemuksia lapsiin liittyvistä tuotteista verkkopalvelussa. Tietoahan netistä on ilman tätäkin palvelua ollut saatavilla paljon, mutta se on ollut pirstaloitunutta ja vaatinut omaa viitseliäisyyttä penkoa esimerkiksi keskustelupalstoja läpi. Sen vuoksi tämä palvelu on minusta ihan potentiaalinen. Suurin haaste tällä on tietysti asiakashankinnassa, eli saada sivustolle mahdollisimman paljon kävijöitä.

Koska olen itsekin isi ja yrittäjä (www.NES.fi) ja tunnistin meilissä mainitut pienen markkinointibudjetin ongelmat, päätin että kirjoitan tästä uudesta palvelusta artikkelin blogiini teidän kaikkien luettavaksi. Tietysti päätökseen vaikutti myös se, että tutustuin itse palveluun ja totesin sen ihan potentiaaliseksi.

Vinkvink.fi:ssä olevia tuotteita voi suositella, ei-suositella ja vinkata, eli kirjoittaa tuotekohtaisia vinkkejä. Monille lienee mieleen se, että sivuston käyttäminen ei vaadi rekisteröitymistä. Lukemisen lisäksi myös kommentointi onnistuu anonyyminä. Tietäen miten paljon enemmän kaikilla keskustelupalstoilla on anonyymejä lukijoita kuin kirjautuneita kirjoittajia, tämä on varmasti erittäin viisas ratkaisu.

Tuotteet on esitetty sivustolla omissa tuoteryhmissään, mikä helpottaa suositusten löytämistä. Tuotteista on sivustolle laitettu esille vähintään tuotetiedot ja -kuva. Kategoriahaun lisäksi tuotteita voi hakea myös tuotenimellä, valmistajalla tai avoimella hakusanalla.

Kaiken kaikkiaan vinkvink-sivusto on minusta mielenkiintoinen ja vähän erilainen uutuus keskustelupalstojen nettiviidakkoon. Käykäähän kaikki tutustumassa sivustoon. Kommentteja antamalla autatte muita lapsiperheitä päätöksenteossa ja palvelun kasvamisen myötä saatatte yhä useammin itsekin löytää apua hankintoihinne tätä kautta. Kyseisen palvelun Facebook-sivulla voit osallistua arvontoihin, joissa voit voittaa sivuston aihepiiriin sopivia palkintoja, joten kannattaa käydä tykkäämässä tästä palvelusta sosiaalisessa mediassa.

Linkkejä:

Lue sivuston usein kysytyt kysymykset tästä linkistä
Lataa VinkVink.fi:n pdf-esite tästä linkistä 

3 kommenttia:

  1. Kirjoitat nykyään liian harvoin.... :(

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kommenteista! Jos yleisö kerraan vaatii, nin pitää kirjoittaa useammin. Seuraava juttukin on kyllä jo valmiina, mutta olen jostain syystä viivytellyt sen julkaisun kanssa.. :)

    VastaaPoista