Otsikolla ei tällä kertaa viitata maailmankaikkeuden huonoimman biisin tittelistä kilpailevaan Kari Peitsamon tuotokseen, vaan siihen että meidän kotosalla on nyt aika nostella matalalla olevat ja helposti rikkoutuvat esineet jonnekin ylemmäs tai piiloon, sillä tytär on jo kiitoradan päässä konettaan käynnistelemässä. Pahoittelut muuten etten saanut laitettua tähän linkkiä ko., biisiin, mutta ilmeisesti YouTubella ja Spotifyllakin on sentään jotkut rajat mitä niissä julkaistaan.
edit. surffailun tuloksena löysin kuin löysinkin pätkän ko. biisiä niille, jotka haluavat ottaa riskin: Kari Peitsamo - Cabin crew, prepare for take-off (paina biisin vieressä olevaa sinistä play-palluraa).
Ikää tyttärellämme on mittarissa nyt vähän alle 8 kuukautta ja liikehdintä todella vilkasta. Vielä se on rajoittunut paikallaan pyörimiseen sekä selinmakuulta päinmakuulle kääntymiseen ja päinvastoin. Tänään edettiin jo ensimmäiset kymmenet sentit ryömimällä ja pakituskin on päinmakuulla käsin työntämällä jo muutamaan kerran onnistunut. Ei siihen varmaankaan enää kauan mene, kun täällä edetään jo kovaa vauhtia. Olipa tyttö tällä hetkellä sitten sylissä, sängyssä, lattialla tai missä tahansa, niin jalat ja kädet käyvät kuin heinämiehellä (mistäköhän tämäkin vanhan kansan sanonta on saanut alkunsa?).
Valitettavasti, näin vanhemman näkökulmasta, jatkuva liikkumisen harjoitteleminen on näkynyt myös yöelämässämme. Aiemmin kehumani rauhalliset yöt ovat mennyttä ja nykyisin yöt menee jalkoja ja käsiä heilutellen, sängyssä kiipeillen, jokellellen, syöden ja välillä jopa vähän nukkuen. Ilmeisesti jatkuva liikkuminen nälättää tällä hetkellä melkoisesti, sillä ruuantarvekin on selvästi kasvanut. Näinhän se menee aikuisillakin - todiste kaverini blogissa.
ÄM ÄL ÄL - onnea ja kiitos!
Tämänkertaisen kirjoitukseni loppuosan haluan omistaa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle, joka täyttää tänä vuonna 90-v. MLL on tehnyt niin paljon hyvää kaikkien suomalaisten lasten hyväksi ettei sitä nykypäivänä tule oikein edes ajatelleeksi.
Vuonna 1920 Suomen 3 milj asukkaasta kolmannes oli lapsia. Joka kymmenes lapsi kuoli jo vauvaiässä ja elossa selvinneistä suuri osa eli köyhyydessä. Yksi tärkeimmistä MLL:n aikaansaannoksista on neuvolaverkoston luominen. Ensimmäinen neuvola perustettiin vuonna 1922 (tämän lätkäkauden lapsellisista otteista huolimatta en tarkoita tässä nyt TPS:ää, vaikka sekin toki perustettiin samana vuonna). Neuvolaverkoston ansiosta lasten kuolleisuus lähti laskuun nopeasti. Pitkän historiansa aikana MLL on rakennuttanut yli 500 terveystaloa, kehittänyt keskos- ja päivähoitoa sekä tukioppilastoimintaa. Kun pohjatyö oli kunnossa ja Suomen elintaso lähtenyt nousuun, on MLL keskittynyt enemmän lasten hyvinvointiin ja vanhemmuuden tukemiseen (mm. auttavia puhelin- ja nettipalveluja lapsille, nuorille ja vanhemmille). Tutustukaahan palveluihin MLL:n sivuilla ja ottakaa osaa toimintaan.
"Työn määränpäänä olkoon, että jok'ainoa Suomen lapsi äidinkohdusta lähtien ja kautta koko kasvinaikansa saa oikeutetun osansa siitä hellyydestä ja huolenpidosta, joka yksinään voi laskea pohjan nuorten kehitykselle hyviksi ja hyödyllisiksi kansalaisiksi."
-Carl Gustaf Emil Mannerheim-
P.S. Lastensuojelujärjestöt kaipaavat vapaaehtoisia & MLL:n paikallisjärjestöt
keskiviikko 19. tammikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
...ihana oli pikku video ja näytti että tyttö tulee isäänsä, osasi meinaan käsitellä näppäimistöä jo hyvin ottein, kiitos taas mahtavasta lukuhetkestä! :)Hannele
VastaaPoista